Politică

Băsescu, la convenţia PDL: Cred că vom avea o creştere economică mai mare decât cea prognozată

Băsescu, la convenţia PDL: Sunteţi partidul care a făcut cel mai mult bine României

Autor: Mediafax

14.05.2011, 13:08 285

Preşedintele Traian Băsescu a estimat, sâmbătă, la ConvenţiaNaţaională a PDL, o creştere economică mai mare decât ceaprognozată pentru acest an.

"Cred că anul acesta vom avea o creştere economică puţin maimare decât cea estimată, de 1,5%. Mă uitam cu câtă durere în sufletşi cu câtă negare era ieri toată lumea supărată că cifrele arată căam fi ieşit din recesiune. Era o disperare. Este un succes faptulcă am ieşit din recesiune pentru că ei au suportat cele mai grelemăsuri, şi eu ori de câte ori o să am ocazia o să le cer scuze că atrebuit să luăm aceste măsuri", a apreciat Traian Băsescu.

Produsul Intern Brut a crescut cu 0,6% în primul trimestru, faţăde ultimelele trei luni ale anului trecut, astfel că România aieşit tehnic din recesiune după doi ani şi jumătate, potrivitprimelor estimări anunţate vineri de Institutul Naţional deStatistică (INS).

Faţă de trimestrul corespunzător din 2010, PIB a urcat cu 1,6%în serie brută şi cu 0,3% în serie ajustată sezonier.

Pentru ca o economie să iasă tehnic din recesiune este nevoie caPIB să crească în două trimestre consecutiv. În trimestrul patrudin 2010, faţă de precedentele trei luni, PIB a înregistrat ocreştere uşoară, de 0,1%.

Citiţi mai multe declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu la convenţiaPD-L pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO