Politică

Băsescu: La ora 12.00 mi-a dat telefon Ponta să-i dau mandat pentru Consiliul European

Autor: Departamentul Politic

28.06.2012, 15:04 1219

Traian Băsescu a spus că a primit un telefon de la Victor Ponta pentru a-i aproba un mandat pentru Consiliul European.

"Mandatul pentru Consiliul de astăzi (n.r. - joi) este extrem de complicat şi vă garantez că, privind la delegaţia cu care a mers şi ştiind subtilităţile Consiliului European, sunt convins că nu au înţeles mandatul pentru CE de azi. E bine că azi discuţiile sunt doar incipiente", a spus şeful statului.

Premierul Victor Ponta a plecat joi dimineaţă spre Bruxelles, însoţit de ministrul de Externe şi de cel al Afacerilor Europene.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, că preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului, această atribuţie putând fi delegată de către acesta, în mod expres, prim-ministrului.

După decizia de miercuri a Curţii Constituţionale, premierul Victor Ponta a declarat că va merge, "evident", la Bruxelles, la Consiliul European.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că a discutat, miercuri seară şi joi dimineaţă cu preşedintele Traian Băsescu despre participarea la CE şi că "rămăsese" să aibă o întâlnire cu şeful statului chiar la Bruxelles, adăugând că va încerca pe cale instituţională să rezolve conflictul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO