Politică

Băsescu, la primirea preşedintelui Senatului olandez: Decizia pe Schengen nu trebuie legată de MCV

Băsescu, la primirea preşedintelui Senatului olandez:...

Autor: Cristian Fierbinteanu

22.02.2013, 21:12 377

"Domnul preşedinte Traian Băsescu a ţinut să reamintească interlocutorilor săi faptul că România şi-a îndeplinit toate angajamentele tehnice legate de securizarea frontierelor şi că decizia privitoare la integrarea în spaţiul Schengen nu trebuie să fie legată de considerente politice sau de evaluările din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV)", se arată într-un comunicat remis, vineri seară, agenţiei MEDIAFAX.

În cadrul întrevederii, s-a discutat despre bunele relaţii economice dintre România şi Regatul Ţărilor de Jos, acesta fiind unul dintre cei mai importanţi investitori din economia românească.

Preşedintele Senatului din Olanda, Fred de Graaf, a declarat, vineri, după discuţia cu omologul Crin Antonescu, că pentru a fi parte a Tratatului Schengen, justiţia din România trebuie să fie la nivelul regulilor europene în domeniu.

Pe de altă parte, oficialul olandez a recunoscut că, din punct de vedere al criteriilor tehnice, România este pregătită pentru aderarea la Schengen. "Iar din punct de vedere tehnic, sunteţi pregătiţi, asta e sigur", a mai spus el.

Fred de Graaf este membru al partidului liberal VVD (Partidul pentru Libertate şi Democraţie), din care face parte şi premierul Mark Rutte. De Graaf efectuează în perioada 21-23 februarie o vizită la Bucureşti, la invitaţia preşedintelui Senatului României, Crin Antonescu. El va mai avea vineri întâlniri cu membrii comisiilor de afaceri externe şi afaceri europene din Parlamentul României, cu preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea şi cu preşedintele Traian Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO