Politică

Băsescu: Niciun serviciu de informaţii nu m-a informat cu privire la relaţia Anghel-Mircea Băsescu

Băsescu: Niciun serviciu de informaţii nu m-a informat...

Autor: Cristian Fierbinţeanu

23.06.2014, 17:55 169

El a ţinut să precizeze că fratele său, Mircea Băsescu, este un om de 60 de ani care trăieşte la Constanţa cu familia. Preşedintele Băsescu a menţionat că el trăieşte cu familia sa la Bucureşti.

"Nu am avut niciun fel de informaţii nici de la el nici de la instituţiile abilitate ale statului (...). Nicio structură de informaţii a statului nu m-a notificat, nu m-a informat cu privire la relaţia Sandu Anghel-Mircea Băsescu", a spus Băsescu.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 20 iunie, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Mircea Băsescu, pentru trafic de influenţă, şi a lui Marian Căpăţână, cel care ar fi fost intermediarul banilor pe care familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, i-ar fi dat fratelui preşedintelui Traian Băsescu.

Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care va judeca în 27 iunie dosarul, urmând să decidă definitiv dacă Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână rămân în arest sau vor fi cercetaţi în libertate.

Vineri noapte, după ce Mircea Băsescu a fost arestat preventiv, au venit la arest avocatul şi fiica acestuia, care i-a adus medicamente, mâncare şi haine. Potrivit unor surse din Poliţie, cei doi nu s-au văzut atunci cu fratele preşedintelui.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână sunt încarceraţi în arestul Poliţiei Capitalei din 19 iunie, când au fost reţinuţi de procurori.

Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.

Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO