Politică

Băsescu: Nu mi-aş fi permis ilegalităţi, terenul, achiziţionat cinsit; USL face joc politic

Autor: Valentina Postelnicu

21.11.2013, 10:19 78

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că terenul din Călăraşi a fost achiziţionat cinsitit, fiind vorba despre o afacere de familie, el menţionând că nu şi-ar fi permis ilegalităţi şi că, de fapt, USL în ansamblu face un joc politic.

"Este un joc politic pe care îl face USL în ansamblul său", a spus preşedintele.

El a mai adăugat că nu şi-ar fi permis să facă ilegalităţi.

Băsescu a spus că fiica sa, Ioana, a achiziţionat cinstit un teren, cu credit de la CEC, singura bancă ce finanţează agricultura.

"E o afacere de familie cinstită, pe care nu aveam de ce să o mai amân", a spus Băsescu.

"Creditul este la dobânda pieţei, din ziua în care s-a făcut contractul de credit. Fiica mea a depus dosarul la sucursala Victoria, pentru că CEC este singura bancă care finanţează agricultura, băncile austriece nu o fac. Politica e pornită de pe vremea lui Boc, când s-a stabilit ca unul din obiectele de activitate să fie finanţarea agriculturii. Marea majoritate a oamenilor din agricultură se finanţează de la CEC. Povestea cu dobânda, că e mică, e adevărat că scrie 6,53, dar este dobânda anuală 7,1, peste dobânzile cu care se finanţează societăţi agricole. Fiind persoană fizică, s-a dat această dobândă", a spus Băsescu.

El a declarat că a discutat cu consilierul Rădulescu despre acest subiect, legat de teren, pentru că a dorit să se sfătuiască cu acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO