Politică

Băsescu:Nu s-au încasat nici acum cei 200 de milioane de dolari de la Rompetrol, Ponta e responsabil

Băsescu:Nu s-au încasat nici acum cei 200 de milioane...

Autor: Valentina Postelnicu

04.12.2014, 19:27 137

Preşedintele a ţinut să facă o remarcă, în contextul problemei construcţiei bugetului pe 2015, precizând că a fost interesat să ştie dacă, în urma acceptului premierului Victor Ponta de a se încasa doar 200 de milioane de dolari de la Rompetrol, din datoria de 680 de milioane, s-a întâmplat ceva, cu atât mai mult cu cât se stabilise şi formarea unui fond de investiţii, de un miliard de euro, din care 80% să fie contribuţia kazahilor.

”Nu numai că nu s-a format fondul de investiţii de un miliard de euro, dar nici măcar cei 200 de milioane de dolari nu s-au încasat până la momentul la care eu fac declaraţii. Aici, domnul premier Ponta trebuie să îşi asume toată responsabilitatea, pentru că l-am prevenit înainte de a face acest lucru”, a spus Traian Băsescu.

Guvernul a aprobat în ianuarie memorandumul în baza căruia KazMunaiGaz, acţionarul majoritar al grupului Rompetrol, va plăti 200 milioane de dolari din datoria istorică de 688 milioane de dolari, în schimbul unei participaţii de 26,7% din capitalul companiei Rompetrol Rafinare, care operează rafinăria Petromidia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO