Politică

Băsescu: PDL generează tergiversări păguboase pentru România

Autor: Ioana Câmpean

04.09.2011, 11:57 231

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Şcoala de vară a OTPDL, că PDL generează "tergiversări păguboase pentru România", el precizând că oamenii politici sunt cei care îşi asumă responsabilităţi, nu aceia care spun "ce ne face presa!".

Şeful statului a spus că îl nemulţumesc "tergiversările", pentru că "ascund un soi de lipsă de curaj de a lua decizii". El a adăugat că aşa s-a amânat tranzacţionarea certificatelor verzi.

Preşedintele a mai inclus în categoria tergiversărilor proiectul exploatării miniere de la Roşia Montană şi privatizarea Rompetrol.

"PDL generează astfel de tergiversări păguboase pentru România. Oamenii politici sunt cei care îşi asumă responsabilităţi. Nu ajungi în funcţii ca să spui «Ce ne face presa!»", a declarat Traian Băsescu.

El a adăugat că rolul presei este de a fi nemulţumită şi a arăta atunci când greşeşti, "pentru că de aia e câinele".

"În aceste vremuri, oamenii politici curajoşi vor câştiga. Sloganul dumneavoastră este un început bun: «Smart&Right». Transferaţi-l şi seniorilor, pentru că numai cei care sunt definiţi de acest slogan în lumea politică europeană vor reuşi", a subliniat Traian Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO