Politică

Băsescu pleacă la Bruxelles pentru a se întâlni cu şefii de stat sau de guvern din statele membre UE

Băsescu pleacă la Bruxelles pentru a se întâlni cu...

Autor: Valentina Postelnicu

27.05.2014, 13:25 53

Şeful statului nu a dorit să comenteze gestul premierului de a-i cere să meargă la Bruxelles. Întrebat de jurnalişti despre acest lucru, la finalul declaraţiei pe care a făcut-o la Aeroportul ”Henri Coandă”, înainte de plecarea la Bruxelles, Traian Băsescu a spus ”Bună ziua” şi a plecat de la pupitru.

Totuşi, în timp ce se îndrepta spre ieşirea din Salonul oficial al aeroportului, Traian Băsescu a spus: ”Am scris pe ea «Nu»”.

Preşedintele Traian Băsescu pleacă, marţi, la Bruxelles, unde va participa la dineul de lucru al şefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene, în formatul Consiliului European.

La ora 17.00 (ora României), la Bruxelles, Traian Băsescu va participa la Summitul Partidului Popular European, iar de la ora 20.00, la sediul Consiliului European, şeful statului român va lua parte la Dineul de lucru separat al şefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.

Sâmbătă seară, premierul Victor Ponta spunea, la Antena 3, că în această săptămână va fi organizată o reuniune a şefilor de guvern din UE privind desemnarea preşedintelui Comisiei Europene, la care însă România va participa fără drept de vot, deoarece reprezentarea va fi asigurată de către preşedintele Traian Băsescu, în baza deciziei Curţii Constituţionale.

Premierul Victor Ponta anunţa, luni, că urma să îi adreseze o scrisoare oficială preşedintelui Traian Băsescu pentru a participa la Summit-ul Consiliului European care are loc la Bruxelles marţi.

Ponta declara, luni seară, că nu a primit încă niciun răspuns din partea preşedintelui Traian Băsescu la scrisoarea pe care i-a trimis-o privind participarea la summit-ul Consiliului European.

"Nu, nu am primit niciun răspuns", a afirmat Ponta, întrebat de presă despre acest subiect.

Întrebat dacă va face o nouă încercare în această seară, în sensul de a-l contacta telefonic pe şeful statului, premierul a răspuns că nu.

"Eu m-am adresat oficial. Dacă domnia sa va dori să răspundă, în mod sigur o va face oficial. Dacă nu vrea să răspundă...", a afirmat Ponta.

El a precizat că se va întâlni, marţi, la Bruxelles, cu prim-miniştrii social-democraţi din statele membre UE, cărora le va prezenta punctul de vedere al României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO