Politică

Băsescu: Politica fiscal-bugetară generată de Guvern şi acceptată de FMI pentru România este greşită

Băsescu: Politica fiscal-bugetară generată de Guvern...

Autor: Valentina Postelnicu

01.04.2014, 19:43 149

El a spus că există din nou o şansă pentru respingerea OUG privind acciza suplimentară la carburant, pentru că aceasta nu a fost adoptată în plenul Camerei, ci a fost trimisă la Comisia de buget-finanţe. Preşedintele a precizat că, în acest context, are pregătită o scrisoare către Parlament în care explică necesitatea respingerii acestei OUG.

"Afirm cu responsabiliatea unui preşedinte, politica fiscal-bugetară generată de Guvernul Ponta şi acceptată de FMI pentru România este greşită, ea trebuie imediat ajustată", a spus Băsescu.

El a menţionat că ştie cum funcţionează această ţară şi că introducerea accizei suplimentare este "o crimă".

Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, retrimiterea la comisia de specialitate a OUG 111/2013 care prevede intrarea în vigoare a majorării accizei la benzină şi motorină de la 1 aprilie, la propunerea liderului grupului PNL, George Scutaru.

Ordonanţa de urgenţă 111/2013 prevede amânarea intrării în vigoare a majorării accizei la motorină şi benzină de la 1 ianuarie la 1 aprilie 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO