Politică

Băsescu: Politicienii trebuie să înţeleagă că românii vor în primul rând stat de drept, o justiţie în faţa căreia toţi să fie egali, vor sănătate, vor educaţie, vor autostrăzi

Băsescu: Politicienii trebuie să înţeleagă că...

Autor: Liviu Dadacus

01.12.2014, 18:26 187

”Dacă privim la ziua de azi şi o comparăm cu evenimentele din istoria noastră, elitele politice trebuie să înţeleagă un lucru esenţial: niciodată nu vor rezista în fruntea naţiunii române dacă nu vor fi tot timpul măcar cu un pas înaintea evoluţiei poporului român”, a spus Băsescu, în discursul său.

El a arătat că politicienii români care nu vor înţelege ce vor românii vor fi ”spulberaţi” de popor peste câţiva ani.

”Azi politicienii trebuie să înţeleagă că românii vor în primul rând stat de drept, o justiţie în faţa căreia toţi să fie egali, vor sănătate asigurată tuturor, vor educaţie, vor autostrăzi. Politicienii care nu vor înţelege acest lucru, peste câţiva ani vor fi spulbearţi de acelaşi popor român”, a subliniat Băsescu.

Şeful statului a arătat şi că la turul secund al alegerilor prezidenţiale românii au avut o voinţă mai puternică decât politicienii şi televiziunile.

”Acum un sfert de veac un regim comunist care părea etern, la fel ca şi conductorul său de atunci, s-a prăbuşit în faţa dorinţei de libertate a poporului român. Şi aş face o paranteză: şi pe 16 noiembrie românii au avut voinţa mai puternică decât politicienii şi televiziunile”, a spus Băsescu, el fiind aplaudat în acest moment al discursului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO