Politică

Băsescu: Ponta ştie că sunt mai bun ca prim-ministru decât el, eu nu am nevoie să mă pregătesc, el mai are nevoie de ani buni să devină un premier acceptabil

Băsescu: Ponta ştie că sunt mai bun ca prim-ministru...

Autor: Marius Fratila

05.07.2013, 10:44 130

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Digi 24, că nu doreşte să devină şef de guvern şi că Victor Ponta mai are ani buni până să devină un premier acceptabil, adăugând: "El ştie că eu sunt un premier mai bun decât el"

Întrebat dacă se pregăteşte pentru a deveni premier, Băsescu a răspuns, râzând: "Nu".

"Nu am nevoie să mă pregătesc, sunt pregătit", a spus preşedintele, subliniind că este vorba despre o glumă.

Preşedintele a spus însă că este un premier mai bun decât Victor Ponta.

"El ştie că sunt mai bun ca prim-ministru decât el, eu nu am nevoie să mă pregătesc, el mai are nevoie de ani buni să devină un premier acceptabil", a afirmat preşedintele Traian Băsescu.

Băsescu a adăugat că faptul că el e mai bun ca prim-ministru decât Ponta este "indiscutabil, e o realitate, nu o răutate".

Preşedintele a spus că ar vrea ca Ponta să "treacă de statutul de agent constator", adăugând că nu îi plac "prim-miniştrii constatori".

La începutul acestei săptămâni, premierul Victor Ponta a afirmat că faptul că preşedintele Traian Băsescu s-a apucat de strategii agricole înseamnă că se pregăteşte pentru funcţia de prim-ministru, deoarece Preşedinţia nu are nicio legătură cu agricultura.

"Dacă pot să glumesc, dacă domnul preşedinte Băsescu s-a apucat de strategii agricole înseamnă că se pregăteşte pentru funcţia de prim-ministru, că nu are nicio legătură Preşedinţia cu agricultura", a spus Ponta.

El a precizat totodată că nu vede posibilă o astfel de "rocadă", în care Băsescu să fie prim-ministru, iar el să devină preşedinte, explicând că îl susţine pe Antonescu pentru funcţia prezidenţială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO