Politică

Băsescu, râzând: Udrea poate să îl bată pe Victor Ponta, fizic, dacă e nevoie

Băsescu, râzând: Udrea poate să îl bată pe Victor...

Autor: Valentina Postelnicu

17.03.2014, 14:18 403

Băsescu a apreciat totodată, în interviul acordat Adevărul Live, că Udrea va fi un om politic care va avea ceva de spus.

"Din acest punct de vedere, cred că Elena Udrea poate să îl bată pe Victor Ponta, fizic, dacă e nevoie, dar, în alegeri, nu îmi dau seama ce ar putea să facă, de cât ar putea să crească", a spus Băsescu, râzând, răspunzând întrebării despre şansele Elenei Udrea într-o competiţie electorală la prezidenţiale.

Şeful statului a precizat că a fost surprins de evoluţia "pozitivă" a Elenei Udrea, ca "discurs politic, ca atitudine" şi a adăugat că ceea ce a intuit, că "are calităţi de om politic extrem de valoroase, dar care trebuie valorificate prin experienţă şi în timp, se va confirma în perioada următoare".

"Va fi un om politic care o să aibă ceva de spus în politica românească", a menţionat preşedintele Băsescu.

Întrebat dacă ar sfătui-o pe Elena Udrea să intre în competiţia electorală la prezidenţiale, Traian Băsescu a răspuns: "Să mai vedem, după europarlamentare putem discuta".

"Ce ştiu sigur e că ar fi un opozant necruţător. Dacă ar avea şi şanse, asta nu mai ştiu, deşi, faptul că ar putea avea 30% în condiţiile acestea (într-o finală cu Victor Ponta, n.r.) ... Mai sunt opt luni", a comentat Traian Băsescu.

Preşedintele a vorbit şi despre creşterea Partidului Mişcarea Populară în sondaje, arătând că, potrivit unei case de sonadare a opiniei publice, formaţiunea a ajuns deja la 9, chiar 10%.

"Deja cred că or să treacă de 10% în încredere", a spus Băsescu, afirmând că ceea ce s-a întâmplat în acest caz a fost "o rupere de electorat" al PDL. El a explicat că în fază iniţială, până când a venit Elena Udrea, PMP avea 3-4% în sondaje şi a mai atins 5%.

"Acela era electorat care nu venea de la PDL. După ce a venit Elena Udrea, electorat al PDL s-a transferat foarte rapid. Probabil ea a credibilizat ceea ce eu spuneam, că trebuie creat ceva care să continue procesele de reformă", a spus Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO