Politică

Băsescu: Redeschideţi mineritul care a devenit rentabil! Nu discut eu condiţiile comerciale

Băsescu: Redeschideţi mineritul care a devenit rentabil! Nu discut eu condiţiile comerciale

Autor: Miruna Badea

07.03.2012, 12:19 1285

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, miercuri, Parlamentului, să acorde atenţie creării de locuri de muncă, el susţinând în acest context "redeschiderea" mineritului, care a devenit rentabil, precizând însă că el nu discută condiţiile comerciale.

"Redeschideţi mineritul care a devenit rentabil", le-a spus preşedintele parlamentarilor.

Traian Băsescu a explicat că nu este rolul său să discute condiţiile comerciale, respectiv dacă România are bani pentru aceasta sau dacă trebuie investiţii străine.

El a spus că aceasta este o variantă de creare de locuri de muncă.

"Acesta este adevăratul aur al unei societăţi- locurile de muncă", a spus preşedintele.

"Nu vom fi capabili să susţinem sistemul de pensii dacă rămânem cu 6 milioane de pensionari şi 4 milioane şi jumătate de oameni care au locuri de muncă. Trebuie să aducem numărul locurilor de muncă la nivelul numărului parlamentarilor", a spus preşedintele, subliniind că locurile de muncă reprezintă "elementul fundamental" al prosperităţii României.

Traian Băsescu i-a îndemnat pe parlamentari să verifice planurile Guvernului de creare de locuri de muncă.

"Daţi atenţie problemei creării de locuri de muncă şi, fiind singurii care controlează Guvernul, chemaţi-i să vă prezinte planurile de creare de locuri de muncă", a adăugat preşedintele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO