Politică

Băsescu: Retragerea UDMR nu ţine de sensibilitatea pentru votul electoratului, doar ei ştiu motivele

Băsescu: Retragerea UDMR nu ţine de sensibilitatea...

Autor: Valentina Postelnicu

04.12.2014, 19:36 131

Traian Băsescu a menţionat, la începutul declaraţiei de presă susţinute la Palatul Cotroceni, că ”profită de faptul că este plecat preşedintele ales şi dă nişte indicaţii”, precizând că punctele sale de vedere se referă ”la ceea ce se prefigurează a se întâmpla în viaţa politică, în mod deosebit legat de Guvern.

”Observ în ultimele zile că premierul Ponta a intrat într-o frenezie a formării unui nou guvern, pentru a încerca să schimbe impresia, adunând fărâme de peste tot, de pe unde poate. Poate e legitim acest lucru, mai ales pe fondul faptului că UDMR a anunţat şi pe 13 va deveni realitate faptul că se vor retrage de la guvernare, din motive numai de dânşii declarate şi ştiute, deocamdată”, a spus Băsescu, precizând că ”în niciun caz motivul retragerii UDMR nu este legat de ”sensibilitatea pe care au dobândit-o la votul electoratului”.

”Au fost insensibili de foarte mulţi ani, ca să devină dintr-o dată sensibili”, a susţinut Băsescu, adăugând că despre acest lucru va discuta altă dată, dacă se va produce evenimentul.

UDMR a decis să iasă de la guvernare, a anunţat, în 27 noiembrie, liderul Uniunii, Kelemen Hunor, precizând că aceasta este o recomandare a Consiliului Permanent al Uniunii, iar decizia urmează să fie validată în şedinţa CRU din 13 decembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO