Politică

Băsescu: Românii nu mă vor ierta niciodată pentru tăierea salariilor. N-am dormit o noapte

Autor: Ioana Câmpean

19.03.2012, 09:22 148

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la B1 TV, că românii nu îl vor ierta niciodată pentru tăierea salariilor, el relatând că după ce a făcut anunţul nu a dormit o noapte şi că se gândea atunci la ce a înţeles fiecare român din această decizie.

"Românii nu mă vor ierta niciodată pentru mai 2010", a spus Traian Băsescu, referindu-se la momentul când a făcut anunţul că salariile bugetarilor vor fi reduse cu 25%.

El a precizat că, de obicei, seara când ajunge acasă îşi sărută copiii şi soţia, iar apoi stă "la taclale".

"În seara aceea, n-am putut vorbi nici cu soţia, nici cu fiica cea mare, care era acasă şi n-am putut dormi o noapte", a adăugat preşedintele. El a precizat că se gândea "ce a înţeles orice român din această decizie".

"Asta o s-o duc probabil toată viaţa", a mai spus preşedintele.

El a menţionat că până în acea zi a crezut că nimic nu poate egala experienţa de comandant de navă.

Întrebat de ce a făcut el acel anunţ, Traian Băsescu a răspuns: "După ce termin mandatul, o să vă spun de ce am anunţat eu".

Şeful statului a mai spus că atunci nu a dormit o noapte, dar cine ştie câte nopţi n-ar fi dormit dacă nu ar fi fost luată acea decizie.

"Cu mare te mai baţi, dar când spui unui popor că se reduc salariile cu 25% e un sentiment groaznic, pentru că ştii ce faci", a mai spus Băsescu, adăugând că românii nu îl vor ierta nici dacă li se vor reîntregi salariile, pentru că banii pierduţi în fiecare lună după iunie 2010 "nu îi mai dă nimeni înapoi".

Totodată, şeful statului a subliniat că decizia era fără alternativă. "Aş vrea să îi văd pe toţi specialiştii făcând o simulare ce se întâmpla dacă nu se luau măsurile care se luau. Românii ar fi trăit mult mai rău şi nu ar fi venit nimeni să ne salveze", a evidenţiat el, amintind că România nu e membră în zona euro, ca Grecia, ca să plătească alţii pentru ea.

Preşedintele a reproşat şi PDL faptul că nu a avut capacitatea de a explica românilor necesitatea deciziei de tăiere a salariilor, pentru că probabil oamenii nu ar fi fost atât de porniţi. El a mai acuzat şi lipsa de "bună credinţă" a unor trusturi de presă, unde a existat "o tehnică de distrugere a mesajului" său, prin analiştii invitaţi în studio.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO