Politică

Băsescu: Se încearcă acreditarea ideii că statul este responsabil pentru fiecare cetăţean

Autor: Mediafax

10.12.2010, 14:14 32

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la CongresulMişcării Creştin-Democrate Maghiare din România - platformă a UDMR,că se încearcă "acreditarea ideii că statul este responsabil pentrufiecare cetăţean", ceea ce în opinia sa nu este adevărat, scrieMediafax.

"Acesta este comunismul exprimat în fiecare dimineaţă înmijloacele mass-media, şi anume că statul este responsabil, ceea cenu este adevărat. Statul nu mai are resursele comunismului", a spusBăsescu.

El a explicat că pe vremea comunismului toate proprietăţile erauale statului, toate veniturile veneau la stat şi atunci statul şi-aasumat responsabilitatea pentru fiecare cetăţean.

Preşedintele a spus că acum pământurile nu mai sunt la stat, iar70 la sută din economia românească este în sectorul privat.

"Cine vrea întoarecere la comunism, întoarecere la ordonareavieţii de către un Guvern politic nu poate fi partenerul nostru, alcelor care reprezintă o mişcare politică de centru-dreapta hotărâtăsă pună în valoare omul şi nu statul. Va trebui împreună săcontinuăm să explicăm că niciodată un stat nu va reuşi să seîngrijească de fiecare dintre cetăţeni, să aibă sub control viaţafiecărui cetăţean", a spus Băsescu. Citiţi mai mult pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO