Politică

Băsescu, tinerilor moldoveni: Parlamentul României ar vota unirea cu Moldova în 24 de ore

Băsescu, tinerilor moldoveni: Parlamentul României ar...

Autor: Cătălina Mănoiu

08.07.2016, 13:37 574

“În ce mă priveşte am convingerea că unirea se va produce mai devreme sau mai târziu. Orice ţară are dreăptul să-şi decidă soarta, iar Republica Moldova va deveni parte a României la un moment dat. Nu prin forţă, nu prin poveşti, ci prin voinţa populaţiei, prin voinţa românilor din stânga Prutului. Sunt convins că în România unirea s-ar vota prompt de către Parlament dacă mâine ar fi convocat să voteze numirea ar face-o. (…) Un vot în Parlamentul României îl aveţi în 24 de ore. Mai trebui votul în Parlamentul de la Chişinău”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, în cadrul unei întâlniri cu 50 de tineri din Republica Moldova, veniţi în România prin programul “Cunoaşteţi ţara”, la sediul PMP.

Traian Băsescu a afirmat că unirea este soluţia pentru intrarea Republicii Moldova în UE.

“Soluţia şi pentru Republica Moldova este unirea cu România pentru a intra în UE, dar şi pentru a pune capăt unei decizii a doi criminali, Hitler şi Stalin, care (…) au stabilit că Basarabia trebuie să devină parte a Uniunii Sovietice. Nu putem trăi la nesfârşit după decizia a doi criminali”, a mai spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu a explicat că tinerii sunt veniţi în România în cadrul unui program “Cunoaşte-ţi ţara” finanţat de un grup autonom de oameni din Republica Moldova, programul fiind derulat din anul 2012. Tinerii suportă însă costurile de transport.

“Obiectivul organizatorilor este să-i facă în primul rând pe tineri să cunoacă România şi pentru a spori sentimentul unionist în rândul generaţiei tinere, pentru că ea va face unirea. Marea problemă a tinerilor şi a populaţiei din Republica Moldova este lipsa canalelor în limba română. 80% din mass-media din Republica Moldova este de limbă rusă în condiţiile în care limba română a fost declarată de Curtea Constituţională ca limbă oficială în Republica Moldova”, a mai spus Traian Băsescu.

Fostul şef de stat s-a înfrăţit şi cu două tinere din delegaţie, Veronica şi Valeria.

Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au primit recent cetăţenia Republicii Moldova.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO