Politică

Băsescu:Un lucru bun ar fi dacă aş face echipă pe Schengen cu un ministru de Interne numit Iohannis

Băsescu:Un lucru bun ar fi dacă aş face echipă pe...

Autor: Valentina Postelnicu

14.02.2014, 15:18 155

El a fost întrebat, în conferinţa de presă susţinută împreună cu preşedintele CE, Jose Barroso, după întâlnirea de la Bruxelles, dacă va face vizite la Berlin şi la Haga pentru a susţine obiectivul intrării României în Schengen.

"Un bun lucru ar fi dacă aş putea face echipă pentru a sprijin intrarea în Schengen cu un ministru de Interne care s-ar numi Iohannis", a răspuns preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele a făcut, miercurim, un apel către liderii USL să găsească de îndată o soluţie la actualele dispute din interiorul alianţei pentru a nu se ajunge la o criză politică, menţionând că s-a creat un climat de instabilitate menit să afecteze credibilitatea ţării, instituţiile şi cetăţenii.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, lansează un apel către liderii Uniunii Social-Liberale (USL) să găsească de îndată o soluţie la actualele dispute din interiorul alianţei pentru a nu se ajunge la o criză politică. România are nevoie de stabilitate şi de un guvern pe deplin funcţional, care să poată gestiona în mod eficient problemele ţării şi să asigure o bună guvernare", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Băsescu a declarat, marţi, la B1, că apariţia lui Klaus Iohannis în formula USL este potrivită.

PNL l-a propus de Klaus Iohannis pentru a deveni ministru de Interne şi vicepremier.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO