Politică

Băsescu: USL este şi va fi un eşec electoral. "L-am atenţionat amical pe Antonescu, deşi eu îl consider la fel de imatur ca Ponta"

Băsescu: USL este şi va fi un eşec electoral. "L-am atenţionat amical pe Antonescu, deşi eu îl consider la fel de imatur ca Ponta"

Autor: Florin Ciolac

23.08.2011, 12:09 467

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la TVR, că alegerile parţiale de duminică pentru Camera Deputaţilor au arătat că Uniunea Social Liberală este şi va fi un eşec electoral.

Băsescu a afirmat că rezultatele obţinute de candidaţii sprijiniţi de PSD, PNL şi PC sunt modeste şi arată că USL "este şi va fi un eşec electoral".

Preşedintele a respins acuzele de fraudă electorală înaintate de opoziţie. "Ori de câte ori PSD pierde alegerile, sunt fraudate. Dumnezeu cu ei şi cu minciuna asta! Dar asta nu le scuză performanţa proastă şi niciun român nu o să creadă la nesfârşit cum când ei pierd sunt furaţi", a adăugat Băsescu.

El a afirmat că rezultatele alegerilor parţiale arată cum stau în realitate forţele politice. "Să se uite foarte bine ce s-a întâmplat, mai ales în Maramureş, unde marea alianţă a luat 41%, iar imediat după a fost PDL, cu 35%. Cam aici stăm cu voturile. Dincolo (în Neamţ - nr.) a pierdut USL de s-a rupt", a spus preşedintele.

El a declarat că şi PNL ar trebui să facă o analiză a rezultatelor alegerilor parţiale. "L-am atenţionat amical pe Antonescu, deşi eu îl consider la fel de imatur ca Ponta, de ce vrea să rămână în opoziţie şi după 2012, pentru că totuşi îmi pasă de liberali, mi-ar părea rău să îi văd în opoziţie în continuare", a spus Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO