Politică

Băsescu: Vineri cel mai târziu vom avea ministru la Muncă; Eu şi premierul ne-am consultat azi

Autor: Adelina Dragomir - Mediafax

01.06.2011, 19:01 91

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că s-aconsultat în cursul acestei zile cu premierul Emil Boc pe temadesemnării unui nou ministru al Muncii, el menţionând că acesta vafi instalat până la expirarea actualului interimat, "vineri cel maitârziu".

Întrebat, într-o conferinţă depresă, dacă va fi instalat un nou ministru al Muncii până laexpirarea interimatului, Băsescu a răspus: "Întrebaţi-l pe domnulEmil Boc, eu zic că o să avem".

"Ne-am consultat azi. Eu cred că osă avem (ministru - n.r.). Dar cel care trebuie să trimităpropunerea de nominalizare este premierul", a continuatel.

Şeful statului a precizat că vaexista un nou ministru al Muncii înainte de terminareainterimatului de 45 de zile.

"Vineri cel mai târziu veţi aveaministru, însă noi ne-am consultat, el (premierul - n.r.) trebuiesă meargă cu propunerea şi la partid", a mai spus preşedinteleBăsescu.

Prim-vicepreşedintele PDL GheorgheFlutur, a declarat, miercuri, că până vineri va fi numit noulministru al Muncii, arătând că aceste va fi un ministru cuorientare de dreapta care face politica PDL şi va pune în aplicarereformele din acest domeniu.

Întrebat dacă noul ministrul va fimembru PDL, el a evitat să răspundă, menţionând că portofoliulMuncii este al PDL şi că nu s-a hotărât care este persoana propusăpentru această funcţie.

Ioan Nelu Botiş a anunţat, în 20aprilie, că a demisionat din funcţia de ministru al Muncii, încontextul scandalului legat de angajarea soţiei sale într-unproiect european.

Intermatul la Ministerul Muncii afost preluat în 22 aprilie de premierul Emil Boc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO