Politică

Băsescu: Voiculescu, plus 19 parlamentari puşcăriabili, au dat o lovitură "aproape militar" statului

Autor: Liviu Dadacus

16.07.2012, 09:54 513

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a susţinut, duminică seara, la Realitatea Tv, că fostul senator Dan Voiculescu, plus 19 parlamentari pe care i-a numit "puşcăriabili", au dat o lovitură "aproape militar" instituţiilor statului.

"Această lovitură dată instituţiilor statului, aproape militar, este dată în numele puşcăriabililor. Nu sunt un copil şi nici lipsit de experienţă politică", a spus Băsescu.

El a subliniat că decizia de a se trece la suspendarea preşedintelui se luase de mult, graficul fiind anunţat de Dan Voiculescu.

"Decizia fost respectată milimetric. Am fost suspendat după 59 de zile în loc de 60, cât estimase domnul Voiculescu. Acest lucru s-a petrecut în numele puşcăriabililor din politica românească", a spus Băsescu.

Întrebat de ce îi numeşte "puşcăriabili", Băsescu a explicat că el nu s-a referit la "puşcăriaşi", ci la "puşcăriabili", adică la un fe lde candidat la puşcărie, aşa cum un "prezidenţiabil" este candidat la Preşedinţie.

Întrebat cine sunt puşcăriabilii din politcă, Băsescu a răspuns: "Vă dau o informaţie publică: la votul de suspendare au votat 19 parlamentari cu dosare penale oficale, plus trei incompatibili, declaraţi ca atare de ÎCCJ. Lângă ei, domnul Voiculescu, care a fugit că ar fi fost 20 de parlamentari cu dosare penale".

Întrebat dacă la ei se referă atunci când vorbeşte despre "puşcăriabili", Băsescu a răspuns afirmativ: "La ei, plus Voiculescu".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO