Politică

Becali, la Parlament: Acum am venit să vizitez puţin, să văd viitorul meu loc de muncă

Becali, la Parlament: Acum am venit să vizitez puţin, să văd viitorul meu loc de muncă

Autor: Emma Toader

31.10.2012, 15:06 164

"Acum am venit aşa să vizitez puţin, ca să văd viitorul meu loc. E mult mai plăcut aici decât acolo (la Parlamentul European n.r.). În primul rând e în ţara mea, în al doilea rând numai un stâlp din ăsta costă cât un etaj din ăla", le-a spus ziariştilor George Becali.

George Becali a fost întrebat dacă nu e prea multă marmură în clădirea Parlamentului României.

"Nu e foarte multă. Mie îmi place foarte mult, mie îmi place luxul. Acolo scaunele sunt de plastic de 10 euro, mesele de plastic de 3 euro, nu-mi place", a precizat George Becali.

El a explicat şi faptul că în Parlamentul European era mai mult absent şi a promis că nu o să chiulească dacă va fi ales deputat în Parlamentul României.

"Şi atunci mult mai util sunt aici pentru că am să vin, acolo mai mult eram absent. Şi chiar o să vin, chiar n-o să chiulesc", a explicat George Becali.

El a mai spus că la întâlnirea de dinainte de şedinţa Parlamentului României, pentru discursul lui Martin Schulz, s-a discutat despre instituţiile europene şi despre colaborarea dintre parlamente.

"Da e o temă de încredere în Uniunea Europeană, în instituţiile europene, în Parlamentul European şi de colaborare între parlamentele naţionale şi Parlamentul Europei", a mai spus Becali.

El s-a arătat optimist atât în privinţa Uniunii Europene, cât şi în privinţa aderării la Schengen.

Întrebat când crede că va intra România în spaţiul Schegen, el a răspuns că "probabil în 2013 sigur".

Înainte de a face aceste precizări, George Becali i-a invitat pe ziarişti să nu se grăbească, arătând că va fi timp "de acum încolo, peste două luni", de discuţii.

"O să avem timp de acum în colo, peste două luni o să avem timp, patru ani, nu?", a spus George Becali ziariştilor care se grăbeau să-l întrebe de ce a venit în Parlamentul României şi ce crede el despre viitorul Europei.

George Becali candidează din partea USL la alegerile parlamentare, într-un colegiu din Sectorul 6, pentru Camera Deputaţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO