Politică

Bejinariu vede aliati si la PD, si la PNL

15.11.2004, 00:00 16

Secretarul general al Guvernului, Eugen Bejinariu, a vorbit la finele saptamanii despre intentia partidului sau de a se asocia la guvernare, in cazul in care PSD va castiga alegerile, nu doar cu membri ai PNL, ci si cu membri ai PD.
Bejinariu a plusat o oferta pe care a lansat-o in urma cu o saptamana unul dintre liderii PSD, Octav Cozmanca. El vorbise de posibilitatea ca partidul din care face parte sa guvernez impreuna cu oameni proveniti de la PNl, fara insa sa le dea numele si fara sa sugerez ca ar exista astfel de discutii. Cozmanca iritase insa conducerea PNl printr-o sintagma pe care o folosise, anume ca in PNL ar exista un astfel de "grup de negociere".
Revenind asupra temei, Bejinariu a spus ca au fost lansate oferte in acest sens, din partea formatiunii sale, din nou fiind exculsa nominalizarea celor de la PNL sau PD care sunt vazuti intr-un guvern PSD.
Secretarul general al guvernului a precizat ca in privinta reprezentantilor PD, nu este nevoie ca acestia sa plece din partidul conus de Traian Basescu, ci chiar putea ramane in interiorul formatiunii respective. Ar putea fi o aluzie la procesul pornit in urma cu doi ani, la indemnul lui Adrian Nastase, care a fost numit ca fiind "dezmembrarea PD" -  anume atragerea a cator mai multi oameni de la Partidul Democrat inspre PSD - fie ei de la centru, fie din teritoriu.
La nivelul Aliantei D.A. aceste declaratii ale PSD au fost respinse. In cazul PNL, liderul formatiunii, Calin Popescu Tariceanu, a vorbit despre incercarea PSD de a istruge increderea dintre liberali in ajun de alegeri, lasand impresia ca ar exista membri ai PNL care ar fi in negocieri de guvernare cu adversarii politici.
Dinm partea celor de la PD, a vorbit Emil Boc, presedinte executiv al formatiunii, care a spus ca nici nu se pune o astfel de problema, fiind exclusa orice colaborare a partidului pe care il reprezinta cu cel aflat acum la guvernare.
adelina.radulescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO