Politică

Biroul Electoral Central pentru alegerile locale a fost constituit la nivelul AEP

Biroul Electoral Central pentru alegerile locale a fost...

Autor: Otilia Serescu

01.08.2020, 17:24 1341

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, sâmbătă, a fost constituit Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din 27 septembrie.

BEC va fi format din preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică şi vicepreşedinţii instituţiei, Zsombor Vajda şi Marian Muhuleţ, cu reprezentanţii partidelor politice care au ca membri cel puţin 7 senatori sau 10 deputaţi sau care au obţinut reprezentare parlamentară la scrutinul anterior, precum şi cu reprezentantul grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor.

Procesul-verbal încheiat cu ocazia constituirii Biroului Electoral Central pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din anul 2020 poate fi consultat pe pagina de Internet a Biroului Electoral Central http://locale2020.bec.ro

În cadrul şedinţei BEC de sâmbătă a fost adoptată Hotărârea nr. 1/01.08.2020 privind termenele prevăzute de Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor publice locale, pentru modificrea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, pentru alegerile locale din anul 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO