Politică

Biserica şi SRI au primit de Crăciun câte un hotel de protocol de la Guvern

Biserica şi SRI au primit de Crăciun câte un hotel de...

Autor: Gândul

25.12.2013, 10:45 782

Două hoteluri de protocol, unul de cinci stele la Olăneşti şi altul de două stele la Covasna, au fost cedate de RA-APPS Serviciului Român de Informaţii, respectiv Bisericii Ortodoxe Române, pentru Episcopia Harghitei şi Covasnei, printr-o ordonanţă de urgenţă ţinută secretă de Guvern la momentul adoptării. Prin acelaşi act normaativ, publicat în Monitorul Oficial pe 24 decembrie, vila Covasna, în care preşedintele Traian Băsescu obişnuieşte să-şi petreacă vaacanţele de vară şi unde a făcut anul trecut Revelionul, a fost scoasă din lista imobilelor de protocol la care au acces demnitarii pentru a fi trecută la Ministerul Apărării Naţionale, condus de Mircea Duşa.

Toate cele trei transferuri care se vor oficializa în 30 de zile au fost făcute printr-o ordonanţă adoptată în şedinţa din 18 decembrie, cea „acoperită” de criza din USL pentru numirea şefului TVR. OUG 114/2013 nu a fost menţionată în niciun document public: nici în proiectul ordinii de zi anunţate înaintea şedinţei, nici între cele 5 ordonanţe de urgenţă comunicate ca fiind singurele aprobate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24