BNS se revoltă: revoluţia fiscală a PSD a lăsat 1,2 milioane de salariaţi cu salarii mai mici. Doar 50% din angajatori au majorat salariile brute

11 iul 2018 Autor: Iulian Anghel

Doar aproximativ 50% din angajatorii din mediul economic din România au operat modificări ale contractelor individuale de muncă în vederea compensării transferului sarcinii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

24% din angajatorii activi nu au operat nicio modificare a contractelor individuale de muncă, nici măcar pentru un singur contract, arată Blocul Naţional Sindical (BNS), într-un amplu material făcut public marţi, în care analizează piaţa muncii după aşa-numita revoluţie fiscală prin care toate contribuţiile sociale au trecut în sarcina angajatului (OUG 79/2017).

„Ca efect al adoptării OUG 79/2017, de la 1 ianuarie 2018, România este singurul stat din Uniunea Europeană în care contribuţiile la asigurările sociale pentru sistemul de pensii şi cel de asigurări sociale sunt plătite integral de angajaţi.“ Potrivit sursei citate, 1.135.418 salariaţi au înregistrat, în martie 2018 faţă de noiembrie 2017, reduceri ale veniturilor salariale nete care urmare a revoluţiei fiscale.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.07.2018

 
Cuvinte cheie:
bns
, revolutie
, angajatori
, angajare
, asigurari sociale
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide