Politică

Boagiu: Nu pierdem banii europeni pentru autostrada Timişoara-Lugoj

Autor: Andreea Neferu

04.11.2011, 14:38 920

Ministrul transporturilor Anca Boagiu a declarat că banii europeni destinaţi construcţiei unui tronson al autostrăzii Timişoara-Lugoj nu vor fi pierduţi în cazul în care Comisia Europeană decide să retragă finanţarea, ci vor fi realocaţi pentru alte obiective de investiţii.

Declaraţiile sale vin în contextul în care preşedintele Traian Băsescu anunţa ieri că a primit o scrisoare de la Comisia Europeană, prin care aceasta informa că nu va mai finanţa un proiect de construcţie a unui tronson de autostradă de pe Coridorul IV paneuropean, în contextul în care a fost depusă o contestaţie, iar ulterior câştigătorul licitaţiei a fost desemnat de o instanţă judecătorească.

"Dacă Comisia Europeană va decide să retragă finanţarea, nu vom pierde bani, pentru că vor fi realocaţi pe alte proiecte care vizează realizarea Coridorului IV. ", a spus Boagiu.

Lotul 2 al autostrăzii Timişoara-Lugoj a fost adjudecat în primăvară de consorţiul Tirrena Scavi (Italia) - Societa Italiana per Condotte d'Acqua (Italia) - Cossi Construzioni (Italia), dar rezultatul licitaţiei a fost contestat de consorţiul Tehnologica Radion-Gabriel Couto-Amandio Carvalho-Lena-Rosas-Arcadis şi Construcciones Y Promociones Balzola-Robert-Alcisa-Puentes, potrivit Mediafax. La începutul lunii octombrie, Curtea de Apel Bucureşti a obligat Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale să reevalueze oferta asocierii condusă de Tehnologica Radion.

Autostrăzile de pe Coridorul IV paneuropean atribuite anul acesta sunt finanţate în proporţie de 85% din bani europeni, restul fiind surse de la bugetul de stat. Boagiu a menţionat că primul lot al autostrăzii Timişoara-Lugoj, pe care lucrează Spedition UMB şi Carena, nu vor fi afectate de ceea ce se întâmplă cu cel de-al doilea tronson.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO