Politică

Boc cheama sub stindardul PD-L fidelii Aliantei D.A.

24.03.2008, 18:55 20

Liderul PD-L Emil Boc isi focalizeaza tirul electoral asupra unei singure persoane: Calin Popescu-Tariceanu, reluand teme dintr-un discurs recent al presedintelui Traian Basescu, care l-a acuzat pe premier ca legifereaza pentru propriile afaceri. In aceeasi vreme, intr-un apel la memoria Aliantei Dreptate si Adevar, Boc i-a invitat pe liberalii "adevarati" sa se alature formatiunii democrat-liberale.
Boc a acuzat, la lansarea candidatilor din Galati, apropierea dintre PNL si PSD si pe premierul Calin Popescu-Tariceanu, fostul partener din Alianta D.A., despre care a spus ca are vocatia tradarii, pentru ca i-a exclus pe ministrii PD din guvern.
Riposta liberalilor a venit prin senatorul Puiu Hasotti, care a spus ca tradarea este apanajul PD, acuzandu-i totodata pe democrat-liberali de ipocrizie ideologica.
"Liberalii adevarati sunt intr-un partid liberal si nu intr-un fals partid popular, format din social-democrati si din pseudoliberali", a spus senatorul, care a anticipat, fara sa detalieze, ca PD-L, desi este cel mai bine plasat partid in sondaje, va ramane in opozitie.
In mass-media a fost speculata o strategie de izolare a PD-L, prin crearea unei aliante PNL-PSD la alegerile parlamentare. De altfel, liderii celor doua formatiuni s-au intalnit din nou saptamana trecuta pentru a discuta despre viitoarea colaborare, fara rezultate concrete insa.
De altfel, Boc a insistat pe colaborarea PNL-PSD si pe "tradarea premierului", discursul lui amintind de campaniile din 2004 impotriva premierului PSD Adrian Nastase. "Calin Popescu-Tariceanu a avut o singura calitate si o singura vocatie: vocatia tradarii.
L-a tradat pe Theodor Stolojan atunci cand acesta l-a lasat la conducerea Partidului National Liberal, dupa care l-a dat afara din partid.
L-a tradat pe Traian Basescu, cel care l-a dus de mana prin tara si care l-a pus prim-ministru, iar dupa aceea a intors armele si a sustinut un referendum pentru demiterea presedintelui. A tradat Partidul Democrat-Liberal, dand afara de la guvernare un partid (PD, n.n.) prin intermediul caruia a reusit performanta sa intre in UE", a spus Boc. "Din nefericire, Tariceanu avea un alt drum, drumul propriilor interese de grup, drumul Citro?n-ului si nici intr-un caz drumul interesului national al Romaniei, drumul taxei auto, care ne-a demonstrat inca o data ca nu este altceva decat un drum personal al unui premier aflat intamplator in fruntea Romaniei. A tradat, nu in ultimul rand, electoratul Aliantei Dreptate si Adevar, acel electorat care in 2004 isi punea speranta in Alianta Dreptate si Adevar ca va spulbera definitiv PSD-ul", a mai spus Boc, care l-a indicat pe premier ca fiind artizanul colaborarii cu PSD.
"Cati dintre dumneavoastra va imaginati in 2004 ca il vom vedea pe Calin Popescu-Tariceanu stand din nou la aceeasi masa cu Ion Iliescu, cu Adrian Nastase si punand la cale restauratia guvernarii 2000-2004 cu acele practici pe care le cunoastem: coruptie, saracie, amenintari, presiuni politice. Astazi, se intalnesc la ceai, la cafea, urmeaza sa mai joace si table pentru a pune la cale din nou restauratia din Romania", a mai declarat Emil Boc.
"Nimeni nu l-a obligat pe Theodor Stolojan sa pozeze in bolnav inchipuit si pe Traian Basescu sa se sclifoseasca plangand la retragerea lui Stolojan", a comentat Puiu Hasotti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO