Politică

Boc despre decizia Senatului privind TVA: E pierdută o bătălie, vom câştiga războiul în Cameră

Autor: Nicoleta Medrea

27.03.2011, 19:05 37

Premierul Emil Boc a declarat, duminică, la Deva, că în Senat"s-a pierdut o bătălie" pe proiectul legat de reducerea TVA laalimente, dar "războiul" va fi câştigat în Camera Deputaţilor,informează Mediafax.

Întrebat, la plecarea de la Conferinţa Judeţeană de alegeri aPDL Hunedoara, ce se va întâmpla cu proiectele legate de TVA,premierul Emil Boc a declarat că Senatul nu este cameră decizionalăpe proiectele legate de TVA sau de alte subiecte financiare, iarlucrurile vor fi tranşate în Camera Deputaţilor.

"Am convingerea că, aşa cum a fost şi în alte situaţii, înCamera Deputaţilor coaliţia are majoritatea necesară şi va adoptaacele legi care au acoperire bugetară şi care au susţinere întaxele şi impozitele pe care noi le avem adunate la bugetul destat. Astfel, faptul că în Senat nu s-a acordat importanţa necesarănu e un lucru care să ne bucure, noi vom analiza şi în coaliţieacest aspect, dar e pierdută o bătălie şi noi vom câştiga războiulîn Camera Deputaţilor", a declarat Boc.

ING: Noul acord cu FMI arputea fi blocat dacă reducerea TVA pentru alimente trece şi deCamera Deputaţilor

Cererea de reexaminare formulată de preşedintele de TraianBăsescu asupra legii privind reducerea TVA la 5% la alimentele debază a fost respinsă, miercuri, de Senat, care a menţinut, astfel,textul legislativ iniţial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO