Politică

Bogdan Trif, ministrul Turismului: O să mutăm decizia de emitere a tuturor autorizaţiilor şi licenţelor către judeţe

Bogdan Trif, ministrul Turismului: O să mutăm decizia...

Autor: Alexandra Cepăreanu

11.04.2018, 11:07 403

Bogdan Trif, ministrul Turismului, a declarat în cadrul Conferinţei Nationale a Industriei Ospitalităţii, că procedurile de autorizare din sector sunt foarte greoaie şi că se doreşte o descentralizare asfel încât decizia de emitere a tuturor autorizaţiilor şi licenţelor să fie luată de fiecare judeţ în parte.

Ce a declarat ministrul:

Bineînţeles că funcţionează turismul în România, avem toate sezoanele în care putem să aducem turişti în ţară, dar trebuie să avem un cadru care să stabilească exact ce vrem şi care să ne ajute să creştem turismul.

Legea turismului clar va reglemnenta toate domeniile din industrie.

De ce dublă autorizare? Voiam să precizez că dorim o descentralizare, o să mutăm decizia de emitere a tuturor autorizaţiilor şi licentelor către judeţe. Dar nu prin hotărâre de guvern. Minim un an de zile o să îi îndrumăm ( autorităţile judeţene n-red. ) astfel încât aceştia să fie instruiţi, vom fi ajutaţi de 15 oameni.

Sunt proceduri greoaie pe partea de autorizare. Ar trebui ca la un moment dat să fie dată o singura autorizare care să înglobeze toate necesităţile. Sunt un adept al parteneriatului public privat, mai mult decât atât vreau să creez OMD-uri pentrui consultaţii. Este important ca mediul privat să facă parte din aceste OMD-uri.

Noi dacă nu ne adaptăm şi dacă nu avem o reglementare adaptată la timpurile în care trăim nu vom reuşi să ne dezvoltăm industria turismului.

Decizia trebuie să fie a privatului cu aportul statului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO