Politică

Borbely: Am alocat 1 mld. euro pentru energie verde, programul "Rabla" a luat tot

Borbely: Am alocat 1 mld. euro pentru energie verde, însă mare parte s-au dus către programul Rabla

Autor: Gabriel Razi

29.03.2011, 12:34 27

Ministru Mediului, Laszlo Borbely, a declarat marţi căautorităţile au alocat anul trecut 1 miliard de euro pentruinvestiţii în energia verde, însă o mare parte a acestor fonduri aufost absorbite de programul Rabla.

"Viitorul este al economiilor verzi (care se bazează pe surse deenergie regenerabilă - n. red.). Am alocat 1 miliard de euro pentruinvestiţiile în energia verde, însă o mare parte s-au dus înprogramul Rabla. Va trebui să acordăm facilităţi pentru maşinihibrid sau electrice", a spus ministrul în cadrul forumului GreenEnergy organizat de publicaţia The Diplomat

În privinţa construcţiei unităţilor 3 şi 4 ale centraleinucleare de la Cernavodă, Borbely a precizat că autorităţile se vorconcentra pe dezvoltarea sectorului de resurse naturale, încondiţiile în care peste 50 de ani se prognozează probleme pe acestsegment.

"Proiectul unităţilor 3 şi 4 va fi analizat la nivelguvernamental. Sigur nu se va opri construcţia dar se va reanalizala nivelul siguranţei. Guvernul trebuie să analizeze riscurile şiavantajele acestui proiect".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO