Politică

Borbely: Taxa auto va fi crescută pentru maşinile de 8-9 ani

Borbely: Taxa auto va fi crescută pentru maşinile de 8-9 ani

Autor: Ovidiu Vanghele

15.12.2010, 14:21 25

Actul normativ care va stabili cuantumul taxei auto valabile din2011 va intra în dezbatere în şedinţa de guvern miercuri sau, celmai târziu, săptămâna viitoare, susţine ministrul Mediului, careanunţă că valoarea taxei pentru maşinile "mai vechi" va creşte faţăde cuantumul propus recent.

Proiectul de act normativ a fost suspus dezbaterii publice,perioada în care puteau fi formulate observaţii încheindu-semiercuri. Cu toate astea, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, aanunţat că Guvernul intenţionează să mai aducă o serie demodificări.

"Vom intra cu taxa în Guvern astăzi (miercuri, n.r.) sau cel maitârziu săptămâna viitoare", a declarat ministrul Laszlo Borbely,care a participat, miercuri, la prezentarea unui raport pe problemede mediu la o universitate privată din Capitală.

Borbely a anunţat însă că taxa va suferi "mici modificări" faţăde valorile propuse anterior şi supuse dezbaterii publice. "Vomavea discuţii în Guvern şi, cel mai probabil, vom majora puţincuantumul taxei pentru maşinile mai vechi, cele de opt-nouă ani.Deşi durata lor de viaţă nu mai este atât de mare, nu trebuietotuşi să nu luăm în calcul faptul că, deşi vor circula mai puţin,în anii în care o vor face vor polua mai mult, aşa că vom creştetaxa", a spus Borbely, fără a putea preciza cu cât anume va creştevaloarea. Citiţi mai mult despre noua taxă auto pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO