Politică

BREAKING. Tudorel Toader îşi anunţă demisia din funcţia de ministru al Justiţiei

BREAKING. Tudorel Toader îşi anunţă demisia din...

Autor: Firuta Flutur, Mediafax

18.04.2019, 17:36 792

Tudorel Toader a anunţat că merge la Guvern şi va prezenta demisia din funcţia de ministru al Justiţiei, urmând ca premierul Viorica Dăncilă să ia o decizie.

Ministrul Justiţiei a făcut referire şi la decizia din şedinţa PSD, acolo unde liderii social democraţi au decis retragerea sprijinului politic.

“Voi merge la Guvern şi am o întrevedere cu doamna prim-ministru. Oarecum voi dezvolta ce am spus dimineaţă, dacă nu am fost explicit. Voi porni în scrisoarea redactată de la voinţa politică exprimată în cadrul Cex de retragere a sprijinului politic, în calitate de ministru al Justiţiei. Voi porni de la voinţa exprimată în cele două întrevedere, de la faptul pe care vi-l spuneam că doamna premier are rol decisiv atât în formarea guvernului cât şi revocarea unor membri. Luând act de aceste circumstanţe, iau în considerare că orice autoritate trebuie să aibă în vedere continuarea activităţii voi rămâne în minister până când în Monitorul Oficial apare numele noului ministru al Justiţiei”, a mai spus Toader.

Toader a precizat că premierul Viorica Dăncilă este cea care va decide ce va face cu demisia sa.

"Merg la Guvern şi îi prezint doamnei prim-ministru demisia din funcţia de ministru al Justiţiei. Domnia sa va decide ce face cu această demisie, sigur, cel mai probabil o trimite la preşedintele Republicii, în felul acesta domnia sa declanşează procedura de remaniere prin solicitarea pe care a formulat-o şi trimis-o de aseară, are în acelaşi timp şi demisia mea şi cel mai probabil o trimite la preşedintele Republicii. Voi rămâne până în momentul în care preşedintele îmi evalueazăm analizează, decide şi emite decretul pe de o parte de eliberare a mea, pe de altă parte de numire a noului ministru al Justiţiei", a completat Toader.

Deputatul Eugen Nicolicea este propunerea la ministerul Justiţie în locul lui Tudorel Toader, după ce PSD a decis să îi retragă sprijinul politic acestuia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO