Politică

Bugetul Academiei Române, mărit cu 1 mil. de lei. Viorel Ştefan: Am făcut şi noi ceva pentru naţie

Bugetul Academiei Române, mărit cu 1 mil. de lei....

Autor: Ştefan Pană

12.12.2015, 11:43 74

Bugetul Academiei Române, în forma Ministerului de Finanţe, se ridica la 327,6 milioane de lei. În cursul dezbaterilor din cadrul Comisiilor de buget-finanţe, preşedintele instituţiei, Ionel Valentin Vlad, a afirmat că în 2016 se împlinesc 150 de ani de la înfiinţarea Academiei, însă nu există bani prevăzuţi şi pentru a marca acest eveniment.

Senatorii şi deputaţii au dezbătut mai multe minute variantele prin care pot fi alocaţi bani pentru ca Academia să poată celebra 150 de ani de la înfiinţare, căzând de acord să suplimenteze cu 1 milion de lei bugetul instituţiei. O problemă a fost însă sursa de finanţare, propunerea finală venind de la Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, care a spus că instituţia pe care o reprezintă poate renunţa la această sumă din bugetul de bunuri şi servicii.

Amendamentul a fost adoptat în unanimitate, fiind transferaţi un milion de lei de la Ministerul de Finanţe la Academia Română.

"Plecăm şi noi cu sentimentul că am făcut ceva, puţin, pentru naţia română", a afirmat preşedintele Comisiei de Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO