Politică

Bugetul Camerei pe 2018, majorat cu 36%, adoptat cu majoritate; PNL şi USR au votat împotrivă

Bugetul Camerei pe 2018, majorat cu 36%, adoptat cu...

Autor: Liviu Dadacus, Mediafax

29.11.2017, 13:13 80

„Am votat împotriva bugetului nu pentru că e mare sau pentru că e mic, ci pentru că înainte să ne votăm majorarea bugetului Camerei Deputaţilor cu aprope 36% aş fi fost atât de bucuroasă ca după două sesiuni să ne modificăm măcar programul. Din 329 de parlamentari, azi, miercuri, suntem prezenţi 185”, a spus deputatul PNL Adriana Săftoiu, explicând votul deputaţilor PNL.

„Noi într-o săptămână lucrăm poate 4 ore în plen, iar cele mai multe comisii, în proporţie de peste 85% ne propun studiu individual...”, a adăugat Săftoiu.

Deputat USR Cătălin Drulă a arătat, la rândul său, faptul că majorarea bugetului ar fi putut fi canalizată către interesul public şi nu către buzunarele parlamentarilor.

„Avem un buget mare, mult mai mare. Din acesta am fi putut să luăm echipamentele necesare pentru ca şedinţele comisiilor să fie transmise, înregistrate, iar cetăţenii să poată vedea ce se întâmplă acolo. (...)De ce avem creşteri de buget când nu le ducem spre interesul public, ci doar către buzunarele dumneavoastră?”, a spus Drulă.

Proiectul de buget al Camerei Deputaţilor pentru anul 2018 a fost adoptat, luni, de Comisia de buget-finanţe, dar şi, pe articole, de către plenul Camerei, USR acuzând la acel moment faptul că acesta este majorat cu 36% faţă de anul în curs şi anunţând că va vota împotrivă.

Proiectul de buget al Camerei Deputaţilor pentru anul 2018 a fost dezbătut, iniţial, în Comisia de buget-finanţe, care l-a aprobat cu 11 voturi „pentru” şi 2 voturi „împotrivă”.

Potrivit proiectului adoptat, bugetul Camerei Deputaţilor pentru anul 2018 va fi în cuantum de 421.300.000 de lei, dintre care cheltuieli de personal vor fi în cuantum de 307.792.000 lei, avându-se în vedere implicaţiile legii privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice, în timp ce cheltuielile cu bunuri şi servicii vor fi în cuantum de 54.616.000 lei.

Deputatul USR Claudiu Năsui a precizat, atât în Comisia de buget-finanţe, cât şi în plen, la dezbaterea pe articole, că bugetul Camerei pentru 2018 este mai mare cu peste 36% faţă de anul în curs, cele mai mari majorări înregistrându-se la chetuielile cu personalul, motiv pentru care USR va vota împotrivă.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO