Politică

C.T. Popescu şi Cosmin Prelipceanu, amendaţi de CNCD pentru afirmaţii referitoare la Viorica Dăncilă

C.T. Popescu şi Cosmin Prelipceanu, amendaţi de CNCD...

Autor: Andreea Traicu, Mediafax

31.01.2018, 22:57 1571

"Asocierea creată de către domnul Cristian Tudor Popescu, la emisiunea Jurnalul de seară din data de 16.01.2018, pe postul de televiziune Digi 24, între doamna Viorica Dăncilă şi pavianul cu mantie, reprezintă hărţuire şi încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2, alin. 5 şi art. 15 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Comportamentul moderatorului emisiunii, Cosmin Prelipceanu, precum şi lipsa de reacţie a acestuia, reprezintă discriminare conform art. 2 alin 4 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările si completările ulterioare. Faptele celor 2 jurnalişti exced libertăţii de exprimare în conformitate cu legislaţia din România şi jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului", transmite Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), printr-un comunicat de presă.

Colegiul director a decis, în unanimitate, aplicarea unei amenzi de câte 1.000 de lei pentru fiecare reclamat.

De asemenea, potrivit sursei citate,"reclamaţii vor prezenta rezumatul hotărârii în speţă în cadrul aceleiaşi emisiuni, cu începere de la ora 21.00".

Hotărârea motivată va fi comunicată părţilor şi poate fi contestată la instanţa de contencios administrativ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO