Politică

Călin Popescu Tăriceanu anunţă că ALDE va face grup mixt cu Pro România la Camera Deputaţilor

Călin Popescu Tăriceanu anunţă că ALDE va face grup mixt cu Pro România la Camera Deputaţilor

Autor: Elena Crangasu, Mediafax

18.09.2019, 17:42 56

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că, în urma desfiinţării grupului deputaţilor ALDE, forurile statutare ale partidului au decis, miercuri, că va fi solicitată crearea unui grup mixt şi la Camera Deputaţilor, alături de Pro România, la fel cum a fost cerut şi la Senat.

„Numărul minim de 10 parlamentari nu e respectat. Soluţia e de a funcţiona într-un grup mixt, similar ca la Senat. Am discutat cu cei de la Pro România care va permite colegilor să îşi păstreze poziţiile şi în structurile parlamentului, la nivelul comisiilor, etc.”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri la Parlament.

Liderul ALDE a adăugat că constatat „aceste decizii fac parte dintr-un plan amplu de a servi PSD, de a o ajuta pe doamna Dăncilă când vine să ceară votul de încredere şi sigur să se menţină la guvernare cu partidul domniei sale. Se încearcă anihilarea ALDE”.

Marian Niţă, Marian Cucşa, Graţiela Gavrilescu, Alexandru Băişanu şi Ion Cupă şi-a depus demisiile din grupul ALDE al Camerei Deputaţilor şi vor activa ca deputaţi neafiliaţi. Ca urmare a gestului, ALDE a rămas fără numărul necesar de 10 aleşi pentru a forma un grup.

Şi la Senat ALDE a rămas fără grup. Călin Popescu Tăriceanu a depus o solicitare de a fi înfiinţat grupul mixt cu Pro România, numit „Democraţia”. Cererea a fost trimisă spre analiză la Comisia de Regulament.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9126
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.6804
Azi:
Diferență:
Ieri: 5.6911
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9667