Politică

Călin Popescu-Tăriceanu anunţă că este posibil ca ALDE să nu voteze rectificarea bugetară: „Sunt foarte mulţi colegi nemulţumiţi de raporturile din coaliţie”

Călin Popescu-Tăriceanu anunţă că este posibil ca ALDE să nu voteze rectificarea bugetară: „Sunt foarte mulţi colegi nemulţumiţi de raporturile din coaliţie”

Autor: Teodor Bobei, Mediafax

24.07.2019, 16:41 102

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că mai mulţi colegi sunt nemulţumiţi de raporturile din coaliţia de guvernare, precizând că în cazul în care Viorica Dăncilă nu va avea o discuţie cu ALDE despre rectificarea bugetară, partidul pe care îl conduce nu o va vota.

„Sunt foarte mulţi colegi nemulţumiţi de raporturile din coaliţie. I-am spus şi doamnei Dăncilă, cred că a luat notă că trebuie coaliţia să funcţioneze diferit. Urmează rectificarea bugetară. Facem parte dintr-o coaliţie, aştept ca doamna premier să ne invite la o discuţie despre rectificarea bugetară, pentru că altfel colegii mei mi-au spus că nu vor să voteze rectificarea bugetară”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, la Parlament.

Liderul ALDE a a adăugat că formaţiunea pune mai mult acest pe investiţii, lucru care nu pare să reiasă din felul în care PSD va efectua rectificarea bugetară.

„Noi punem accent foarte mult pe investiţii pe care trebuie să le facă guvernul în domenii de interes public larg. Nu se vede acest lucru, din ce a apărut în presă, penteru că nu am primit o formă oficială de rectificare a bugetului. Ne aşteptăm să discutăm despre aceste aspecte”, a conchis Tăriceanu.

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a anunţat că prima rectificare bugetară ar trebui efectuată până pe 31 iulie. El a vorbit despre un pachet de măsuri menite să eficientizeze cheltuirea banului public, car ear urma să includă şi măsuri privind pensiile speciale, dar şi limitarea unor cheltuieli cum ar fi călătoriile gratuite cu trenul acordate studenţilor.

De asemenea, rectificarea bugetară va include o serie de măsuri de restructuare a aparatului de stat, la nivel de secretari de stat şi cabinetele acestora, dar procesul de analiză a funcţionarilor se va prelungi şi în august, a conchis Teodorovici.

AFACERI DE LA ZERO