Politică

Camera Deputaţilor a votat în unanimitate Comisia de validare

Camera Deputaţilor a votat în unanimitate Comisia de...

Autor: Cătălina Mănoiu

20.12.2016, 12:49 99

Cei 256 de deputaţi au votat în unanimitate Comisia de validare a mandatelor din care va face parte 14 deputaţi PSD, 6 PNL, 3 USR, câte doi deputaţi de la ALDE, UDMR şi PMP, precum şi un deputat din parte minorităţilor naţionale.

Potrivit Regulamentului, numărul deputaţilor care vor fi desemnaţi în Comisia de validare de către fiecare grup parlamentar se stabileşte în funcţie de proporţia membrilor săi în numărul total al deputaţilor.

Comisia de validare funcţionează pe întreaga durată a mandatului Camerei Deputaţilor.

Comisia de validare îşi alege un preşedinte, un vicepreşedinte şi un secretar, care alcătuiesc biroul comisiei, şi se organizează în 9 grupe de lucru, compuse din câte 3 membri, cu respectarea proporţiei prevăzute la art. 4 alin. (1) din regulament.

Comisia de validare verifică şi se pronunţă asupra contestaţiilor conţinute în dosarele primite de la Biroul Electoral Central, nesoluţionate sau a căror soluţionare s-a făcut cu încălcarea dispoziţiilor legale referitoare la procedura de soluţionare, precum şi asupra îndeplinirii de către fiecare deputat a condiţiilor de eligibilitate şi a depunerii la dosar a tuturor documentelor cerute de legislaţia în vigoare pentru validarea mandatelor.

Şedinţa de plen a fost condusă decanul de vârstă Miron Ignat (minorităţi), ajutat de deputaţii Mara Mareş (24 ani, PNL) şi Andrei Pop (25 ani, PSD).

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO