Politică

Camera Deputaţilor vrea să achiziţioneze 15 maşini, model 4x4, de peste un milion de lei

Camera Deputaţilor vrea să achiziţioneze 15 maşini,...

Autor: Teodor Bobei

29.09.2019, 16:33 84

Camera Deputaţilor vrea să cumpere, prin licitaţie deschisă, 15 autoturisme 4x4, suma maximă pentru achiziţie fiind de 1.136.974 lei, echivalentul a circa 240.000 de euro. Parcul auto al Camerei are 104 autovehicule, cumpărate în anii 2005, 2013 şi 2016, potrivit unui anunţ publicat în SEAP.

Camera Deputaţilor urmează să achiziţioneze 15 autoturisme cu tracţiune integrală (4x4) pentru înnoirea parcului auto. Secretariatul Camerei Deputaţilor specifică în fişa de sarcini că autoturismele ce urmează să fie cumpărate trebuie să fie fabricate în 2019.

"În structura parcului auto sunt cuprinse 62 autoturisme Dacia Logan achiziţionate în anul 2005, 50 autoturisme Dacia Duster achiziţionate în anul 2013 şi 2 autoutilitare Dacia Dokker achiziţionate în anul 2016. Având în vedere vechimea autoturismelor Dacia Logan şi uzura normală a acestora, unele din autoturisme au fost retrase din circulaţie. Pentru desfăşurarea activităţii în condiţii optime şi pentru a satisface nivelui cerinţelor instituţiei este necesară întinerirea parcului şi achiziţionarea de autoturisme noi", prevede caietul de sarcini din anunţul în SEAP.

Autoturismele noi vor ajuta la desfăşurarea activităţii Camerei Deputaţilor în condiţii optime şi "satisface cerinţele instituţiei", completează sursa citată.

"Autovehiculele fiind de generaţie nouă contribuie la reducerea costurilor de mentenanţă, a consumurilor de carburant, precum şi la creşterea siguranţei rutiere" , mai notează secretariatul Camerei Deputaţilor în caietul de sarcini.

Anunţul de participare la licitaţie a fost postat pe 25 septembrie, iar data limită pentru depunerea intenţiilor de participare la licitaţie este 21 octombrie. Contractul de achiziţie pentru cele 15 autoturisme va fi încheiat pe o perioadă de doi ani, fără posibilitate de reînnoire, conchide sursa menţionată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO