Politică

Candidata-surpriză a lui Cristian Tudor Popescu la preşedinţia României

Candidata-surpriză a lui Cristian Tudor Popescu la...

Autor: Gandul Gandul

10.09.2014, 10:19 1571

Editorialistul gândul Cristian Tudor Popescu a propus-o candidat la preşedinţia României pe poeta Ileana Mălăncioiu, pentru că, în opinia sa, "un om ca ea ar putea să ia, de cele mai multe ori, decizia corectă în favoarea acestui popor”. „Până acum am văzut la preşedinţii României orgoliul, vanitatea. Ileana Mălăncioiu nu ar pune vreo tresărie de orgoliu deasupra interesului ţării şi al poporului”, a spus Cristian Tudor Popescu.

”Are două defecte mari propunerea mea. E vorba de o femeie. Şi este vorba de o poetă. Se numeşte Ileana Mălăncioiu. O propun pentru că este un om realizat până la cel mai înalt nivel în meseria lui, meseria de scriitor. Pentru că este o ţărancă doctor în filozofie. Are carnet de agricultoare. A crescut la ţară, a păscut vacile, a avut ani de zile pământ sub unghii. A realizat un doctorat în filozofie şi este unul dintre marii poeţi şi marii scriitori din toate timpurile. În ciuda statutului ei de poetă, are o gândire atât de dreaptă, de pragmatică, de cinstită în raport cu societatea. Un om ca ea ar putea să ia, de cele mai multe ori decizia corectă, înconjurându-se de oamenii potriviţi pentru funcţia de consilier, în favoarea acestui popor. Până acum am văzut la preşedinţii României orgoliul, vaniatea. Ileana Mălăncioiu nu ar pune vreo tresărie de orgoliu deasupra interesului ţării şi al poporului”, şi-a argumentat editorialistul propunerea.

Citiţi articolul integral pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO