Politică

Candidaţii-surpriză înscrişi pe vreaupresedinte.ro. Oameni care ar putea conduce România mai bine decât politicienii zilelor noastre

Candidaţii-surpriză înscrişi pe vreaupresedinte.ro....

Autor: Gândul

11.09.2014, 07:53 1418

17.000 de voturi pozitive, 21.000 negative şi candidaţi surpriză în primele trei zile de VREAU PREŞEDINTE”. Oameni pe care publicul larg nu îi cunoaşte, dar care cred că pot fi preşedinţi, dar şi  alţii a căror notorietate a crescut datorită implicării lor civice de până acum au răspuns provocării şi s-au încris pe platforma vreaupresedinte.ro. Chiar în ziua lansării platformei, Nicuşor Dan, liderul Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, a intrat în cursă şi în doar trei zile a ajuns pe locul patru în topul preferinţelor „TE VREAU”. Două zile mai târziu, unui alt reprezentant al societăţii civile, presedintele Asociaţiei EPAS Codru Vrabie, i-a fost propusă candidatura, iar el a acceptat provocarea.

„Intru în acest joc, pentru că vreau să contribui la punerea în dezbaterea publică/electorală a unor teme de interes pentru cetăţean. Pentru că eu cred că o campanie electorală se face mai ales aducând în spaţiul public propuneri şi planuri pentru viitor, nu judecăţi de valoare despre trecut, nici atacuri împotriva contracandidaţilor (cu alte cuvinte, pentru că vreau să demonstrez că se poate face campanie constructivă). Şi pentru că această candidatură virtuală poate contribui la conştientizarea drepturilor care decurg din statutul de cetăţean--da, fiecare cetăţean are dreptul să candideze la orice funcţie publică, are dreptul şi este încurajat să viseze la ce-ar face dacă ar fi acolo, are dreptul să se străduiască să-şi facă publice punctele de vedere, poziţiile, aspiraţiile şi/sau nevoile care sunt legate de agenda publică”, enumeră Codru Vrabie, trei motive pentru care a intrat în joc. Are însă încă trei pentru care nu ar candida la preşedinţie, primul dintre ele pentru că „statul român şi-a atins limitele incompetenţei instituţionale”.

De ce crede că ar fi votat? „Ştiţi proverbul cu vrabia din mână şi cioara de pe gard...Ştiţi proverbul cu vrabia din mână şi cioara de pe gard... Sugestia mea este să nu vă daţi drepturile din mână pentru promisiunile de pe ecran! Trăieşte-ţi drepturile! 

Citiţi articolul integral şi vedeţi topul candidaţilor pe vreaupresedinte.gandul.info.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO