Politică

Carmen Dan: Grindeanu, un premier al nimănui legat cu lanţuri de scaunul de prim-ministru

Carmen Dan: Grindeanu, un premier al nimănui legat cu...

Autor: Radu Tutulan

16.06.2017, 13:14 85

Carmen Dan, ministrul demisionar al Afacerilor Interne, a declarat, vineri, că premierul Grindeanu este, în acest moment, "un premier al nimănui legat cu lanţuri de scaunul de prim-ministru."

"Domnul Grindeanu este, în acest moment, singur, e un premier al nimănui legat cu lanţuri de scaunul de prim-ministru. De fiecare dată când am avut o problemă de gestionat m-am dus şi am discutat cu premierul. Într-un final, atât eu cât şi colegii mei am încercat să-i explicăm de ce suntem într-o situaţie în care această comunicare este doar din partea noastră. Sunt multe situaţii, cert e că în acea formulă nu puteam merge mai departe iar această decizie de a demisiona nu am discutat-o înainte, nu am fost cu această intenţie în CEx, ci a fost o reacţie de solidaritatea a mea şi a colegilor mei că dorim să existe un dialog", a declarat Carmen Dan.

Ministrul a precizat că nici colegii săi, nici partidul nu poartă vina situaţiei complicate din plan politic.

"Nu am avut o discuţie cu domnul Dragnea privind preluarea funcţie de premier şi nici referitor la altă funcţie de ministru. Demisiile noastre nu sunt întâmplătoare, am vrut să dam un semnal că aşa nu se mai poate", a mai spus ministrul.

De asemenea, Carmen Dan a criticat modul în care Sorin Grindeanu a condus guvernul.

"Nu domnul Grindeanu a câştigat alegerile, nu domnul Grindeanu reprezintă PSD. Noi am fost deschişi către dialog. În permanenţă am ridicat la Palatul Victoria problemele cu care ne-am confruntat, înţelegând că aceste probleme trebuie să fie aduse la cunoştinţa primului ministru şi că din partea primului ministru trebuie să existe implicare. Sunt situaţii în care am înţeles doar că sunt ascultată. De exemplu, referitor la nevoia de a întări capacitatea de gestionare a fenomenului migraţionist, era nevoie să ni se aloce o sumă de bani din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului. Nu s-a întâmplat acest lucru", susţine Dan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO