Politică

Cât valorează cele trei lingouri de aur găsite de DNA în seiful fostului ministru de Finanţe Darius Vâlcov

24.03.2015, 14:27 51660
DNA cere un nou aviz pentru arestarea lui Darius Vâlcov, suspectat că a folosit informaţii obţinute când a fost primar, senator şi ministru, pentru a sprijini firme pe care le administrează prin interpuşi, procurorii precizând că el ar fi obţinut astfel trei lingouri de aur, bani şi tablouri.
 
Darius Vâlcov a obţinut, arată procurorii anticorupţie, mai multe bunuri materiale, între care sumele de 90.000 de dolari şi 1.323.850 de lei, trei lingouri de aur, care cântăresc în total trei kilograme, un tablou cu ramă aurie, inscripţionat Renoir, un tablou inscripţionat Jean Cocteau şi o pictură pe lemn, inscripţionată Aurel Acasandrei.
 
Anchetatorii susţin că acestea au fost depozitate într-un seif, care era lăsat spre păstrare unei persoane apropiate fostului ministru.
 
Gramul de aur este cotat astăzi la cursul oficial al BNR la 153 de lei, ceea ce înseamnă că cele trei kilograme de aur ar valora peste 450.000 de lei (circa 100.000 de euro). BCR, cea mai mare bancă locală, cumpără aur de la clienţii persoane fizice cu 141 de lei/gram.

Procurorii fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia.
 
 
Ziarul Financiar vă recomandă şi:
                                     
 
 
 

 Antreprenorul care aduce nota de plată în 2.000 de baruri şi restaurante din România

 
 

 
 

 Youtube are un nou rival care şi-a propus să-i ”fure” conţinutul de top

AFACERI DE LA ZERO