Politică

CCR a respins sesizarea fostului premier Sorin Grindeanu privind votul la moţiunea de cenzură

CCR a respins sesizarea fostului premier Sorin Grindeanu...

Autor: Cătălina Mănoiu

12.07.2017, 12:28 2898

Sorin Grindeanu a sesizat CCR, la sfârşitul lunii iunie, pe motiv că votul din Parlament, pentru moţiunea de cenzură ce a dus la demiterea Cabinetului său, nu a fost unul secret, iar mulţi aleşi au arătat bilele înainte de a le introduce în urne.

În sesizarea făcută de premierul interimar Sorin Grindeanu, la Curtea Constituţională a României, se arată că, potrivit dispoziţiilor art. 88 ”după încheierea dezbaterilor se supune la vot propunerea de acordare pentru încrederea Guvernului. Votul este secret şi se exprimă prin bile”.

ATENŢIE! Începe ”urgia”: Cod portocaliu de vijelii şi grindină.

Declaraţie şoc a lui Erdogan la numai câteva zile după summitul G20

O echipă de români a creat softul primului magazin complet autonom din lume. Daniel Ilinca, Cornerstone Technologies: „Bucureştiul a devenit un hub în tehnologie, nu avem de ce să plecăm în America.“

Promoţie masivă a Ryanair: 250.000 de bilete pe 900 de rute, cu 9,99 euro

Cu toate acestea, arată sesizarea, ”la şedinţa comună din 21 iunie 2017, aşa cum s-a putut observa pe toate canalele de televiziune care au transmis în direct desfăşurarea lucrărilor, modalitatea concretă de desfăşurare a votului a arătat faptul că unii deputaţi şi senatori au votat la vedere, ceea ce pune sub semnul întrebării respectarea procedurii referitoare la asigurarea secretului votului cu bile prevăzută de Regulamentul activitărilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului”.

Legat de acest regulament, Sorin Grindeanu face şi o propunere, ca în cazul în care procedura nu este respectată, normele să prevadă reluarea votului.

”Apreciez că modalitatea de exprimare a votului din 21 iunie 2017 cu privire la moţiunea de cenzură, desfăşurată în condiţii neregulamentare, a conturat un veritabil conflict juridic de natură constituţională între auorităţile publice datorită efectului direct al rezultatului votului asupra Guvernului”, se mai arată în sesizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO