Politică

Ce ar face ei daca ar fi presedinti

27.10.2009, 23:15 27

Maria Grapini, directorul Federatiei Patronale a Textilelor,Confectiilor si Pielariei (FEPAIUS) si administratorul companiei detextile Pasmatex: "Primul lucru pe care l-as face in calitate depresedinte ar fi sa gasesc cat mai rapid o formula pentru omajoritate puternica si pentru a forma un guvern". Ea mai spune caar crea un Comitet de criza (din care sa faca parte si sindicate sipatronate), care sa analizeze lunar masurile anticriza luate deExecutiv.

Dan Sucu, proprietarul Mobexpert: "La ora actuala, nu cred caexista un lucru esential pe care un presedinte trebuie sa-l faca inRomania, ci numai sa-si faca treaba, sa lucreze si sa facalucrurile dorite de cei care l-au ales". Sucu a argumentat caprimul-ministru este principalul reprezentant al puterii executivesi decidentul politicii economice, iar in ceea ce-l priveste pepresedinte, acesta este un mediator pe scena politica.

Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceridin Romania (AOAR): "Solutiile le stim, insa problema este care vafi urmatorul presedinte care isi va asuma riscul politic siviitorul partidului sau pentru urmatoarele doua cicluri electoralein probleme legate de cheltuielile bugetare sau de functionariipublici".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO