Politică

Ce faci cand votezi Obama, dar masina de vot inregistreaza Romney? VIDEO

Ce faci cand votezi Obama, dar masina de vot inregistreaza Romney?

Autor: Iulian Anghel

06.11.2012, 23:22 1897

Un alegator si-a filmat votul intr-un birou din Pennsylvania, in timp ce masina de vot electronica ii contabiliza votul la Romney, desi el vota cu Obama.

Pe masina de vot electroina el apasa "tasta" Obama, ia masina inregistra Romney. Inainte de a-si confirma votul, el a mai incercat o data, cu acelasi rezultat. Omul a pus atunci video pe site-ul Reddit, iar acum filmul circula pe toate site-urile care transmit alegerile si pe cele de socializare. Alegatorul spune ca este informatician si ca a inteles rapid ca masina este "prost calibrata" pentu ca, atunci cand a ales un alt candidat, ecologistul Jill Stein, masina a functionat corect.

Canalul de televiziune CNN confirma incidentul si spune ca masina de vot a fost retrasa din biroul de vot.

Inainte alagerilor, atat democratii, cat si republicanii au cerut retragerea anumitor masini de vot de teama ca ele sa nu fie prost calibrate.

Statele in cauz (intre care si Pennsylvania), Carolina de Nord, Ohio si Nevada refuzasera acest lucru estimand riscul ca si inexistent.

In SUA, votul electronic este destul de comun, dar nu pe placul tuturor, tocmai pentru ca masinile pot gresi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO