Politică

Ce se întâmplă cu cele 25 de OUG-uri ale lui Orban: Vor fi publicate. Există o procedură

Ce se întâmplă cu cele 25 de OUG-uri ale lui Orban:...

Autor: Elena Crangasu

06.02.2020, 12:17 967

Ludovic Orban a afirmat, joi, că cele 25 de Ordonanţe de Urgenţă adoptate în şedinţa Executivului de marţi seară vor fi publicate în Monitorul Oficial, deşi există „voci” care spun contrariul, pentru că Guvernul a fost demis. 

„Cum să nu fie publicate? (cele 25 de OUG emise în şedinţa de marţi - n.r) Există o procedură”, a zis Ludovic Orban, întrebat despre cele 25 de OUG emise în şedinţa de Guvern de marţi seară.

Orban a zis că „a ascultat vocile” care spun că se poate să nu fie publicate în Monitorul Oficial, Guvernul fiind demis, dar „important e conţinutul acestor acte normative, cara generează efecte benefice pentru România şi realizarea unor obiective fundamentale”.

Ludovic Orban şi-a întrerupt discursul, motivând că trebuie să meargă la consultările de la Palatul Cotroceni.

Şi Raluca Turcan a susţinut că OUG-urile sunt în drum spre Monitor, cel mai probabil şi vor fi, cu siguranţă, publicate, fiindcă au toate avizele.

„Acesta este o intoxicare. Nu există. În momentul în care premierul le aprobă în şedinţa de Guvern, vor fi publicate”, a zis Turcan, joi, pentru MEDIAFAX.

Toni Greblă a declarat, pentru MEDIAFAX, că cele 25 de Ordonanţe de Urgenţă adoptate marţi de Guvern nu mai pot fi publicate în Monitorul Oficial, întrucât a fost publicată decizia prin care Guvernul este demis prin moţiune de cenzură..

Guvernul Orban a fost demis, miercuri, după ce Parlamentul a adoptat moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi UDMR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO