• Leu / EUR4.6635
  • Leu / GBP5.2853
  • Leu / USD4.1283
Politică

Ce spune Eugen Teodorovici despre remaniere: N-am primit reproşuri de la premier

Ce spune Eugen Teodorovici despre remaniere: N-am primit reproşuri de la premier

Autor: Ionel Dancu

8 nov 2018 17

„Nu ştiu de ce politicienii tot dau curs la astfel de subiecte, dacă se tem, nu se tem. Sincer, dacă eşti om politic şi cu o anumită experienţă în politica din România, nu cred că ar trebui să fie ăsta un subiect. De ce să te temi? Pentru ce să te temi?”, a declarat joi, la Parlament, Eugen Teodorovici, întrebat dacă se teme în contextul în care urmează o remaniere guvernamentală.

Acesta a spus că doar un ministru care nu-şi înţelege rolul poate fi mulţumit de activitatea sa.

„Oricât de mult aş crede eu că îmi fac treaba şi oricât, să spunem, că şi efectele ar fi cele în acest sens, tot aş fi nemulţumit. Aşa e normal să fii ca şi demnitar, nu ai voie să fii mulţumit, sau suficient de mulţumit faţă de ceea ce faci. Nu, trebuie să faci tot timpul cât mai mult, pentru că sunt atâtea de multe de făcut în această ţară, încât şi dacă ai lucra zi şi noapte încontinuu şi nu ai cum să le rezolvi. Ideea e să faci cât mai multe şi dacă eşi mulţumit înseamnă că nu ai înţeles ce înseamnă acea poziţie”, a precizat Teodorovici.

Chestionat dacă premierul Viorica Dăncilă i-a adus reproşuri, ministrul Finanţelor a răspuns: „De la dânsa n-am primit reproşuri. Nu. Ce reproşuri să am?”.

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, la Parlament, că şedinţa Comitetului Executiv Naţional, în care social-democraţii vor discuta despre remanierea guvernamentală, va avea loc săptămâna viitoare. Acesta a adăugat că „despre fiecare ministru se va discuta, foarte deschis”.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joia trecută, că analiza premergătoare remanierii vizează activitatea ministerelor şi implementarea programului de guvernare şi nu se referă ”la un nume sau la altul din guvern”.

Newsletter Ziarul Financiar

Înscrie-te la newsletter-ul ZF.ro ca să primeşti zilnic informaţiile de business care contează. Ia decizii în cunoştinţă de cauză!

Principalele valute BNR - miercuri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.6635
Diferență: 0,0966
Ieri: 4.6590
Azi: 4.1283
Diferență: -0,1379
Ieri: 4.1340
Azi: 5.2853
Diferență: -1,0318
Ieri: 5.3404
Azi: 4.1007
Diferență: 0,2028
Ieri: 4.0924