• Leu / EUR4.7581
  • Leu / GBP5.4956
  • Leu / USD4.2268
Politică

Ce spune Eugen Teodorovici despre remaniere: N-am primit reproşuri de la premier

Ce spune Eugen Teodorovici despre remaniere: N-am primit reproşuri de la premier

Autor: Ionel Dancu

8 nov 2018 23

„Nu ştiu de ce politicienii tot dau curs la astfel de subiecte, dacă se tem, nu se tem. Sincer, dacă eşti om politic şi cu o anumită experienţă în politica din România, nu cred că ar trebui să fie ăsta un subiect. De ce să te temi? Pentru ce să te temi?”, a declarat joi, la Parlament, Eugen Teodorovici, întrebat dacă se teme în contextul în care urmează o remaniere guvernamentală.

Acesta a spus că doar un ministru care nu-şi înţelege rolul poate fi mulţumit de activitatea sa.

„Oricât de mult aş crede eu că îmi fac treaba şi oricât, să spunem, că şi efectele ar fi cele în acest sens, tot aş fi nemulţumit. Aşa e normal să fii ca şi demnitar, nu ai voie să fii mulţumit, sau suficient de mulţumit faţă de ceea ce faci. Nu, trebuie să faci tot timpul cât mai mult, pentru că sunt atâtea de multe de făcut în această ţară, încât şi dacă ai lucra zi şi noapte încontinuu şi nu ai cum să le rezolvi. Ideea e să faci cât mai multe şi dacă eşi mulţumit înseamnă că nu ai înţeles ce înseamnă acea poziţie”, a precizat Teodorovici.

Chestionat dacă premierul Viorica Dăncilă i-a adus reproşuri, ministrul Finanţelor a răspuns: „De la dânsa n-am primit reproşuri. Nu. Ce reproşuri să am?”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, la Parlament, că şedinţa Comitetului Executiv Naţional, în care social-democraţii vor discuta despre remanierea guvernamentală, va avea loc săptămâna viitoare. Acesta a adăugat că „despre fiecare ministru se va discuta, foarte deschis”.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joia trecută, că analiza premergătoare remanierii vizează activitatea ministerelor şi implementarea programului de guvernare şi nu se referă ”la un nume sau la altul din guvern”.

Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7581
Diferență: -0,0063
Ieri: 4.7584
Azi: 4.2268
Diferență: -0,0898
Ieri: 4.2306
Azi: 5.4956
Diferență: 0
Ieri: 5.4956
Azi: 4.1488
Diferență: -0,4821
Ieri: 4.1689