• Leu / EUR4.9126
  • Leu / GBP5.6911
  • Leu / USD4.6804
Politică

Ce spune Liviu Dragnea despre demisia din funcţia de ministru al Justiţiei a lui Tudorel Toader

Ce spune Liviu Dragnea despre demisia din funcţia de ministru al Justiţiei a lui Tudorel Toader

Autor: Petriana Condrut, Mediafax

18.04.2019, 18:50 121

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a refuzat să comenteze decizia lui Tudorel Toader de a merge la Guvern şi a-şi prezenta demisia, spunând că nu se consideră "comentator". Cu o zi înainte, Dragnea făcuse lista nerealizărilor care a dus la decizia de retragere a sprijinului politic a lui Toader.

"Dar de ce să comentez faptul că cineva îşi depune demisia? Nu-s comentator. Ca şi cum aş fi specialist", a declarat Liviu Dragnea.

Tudorel Toader a anunţat că merge la Guvern şi va prezenta demisia din funcţia de ministru al Justiţiei, urmând ca premierul Viorica Dăncilă să ia o decizie.

"Merg la Guvern şi îi prezint doamnei prim-ministru demisia din funcţia de ministru al Justiţiei. Domnia sa va decide ce face cu această demisie, sigur, cel mai probabil o trimite la preşedintele Republicii, în felul acesta domnia sa declanşează procedura de remaniere prin solicitarea pe care a formulat-o şi trimis-o de aseară, are în acelaşi timp şi demisia mea şi cel mai probabil o trimite la preşedintele Republicii. Voi rămâne până în momentul în care preşedintele îmi evalueazăm analizează, decide şi emite decretul pe de o parte de eliberare a mea, pe de altă parte de numire a noului ministru al Justiţiei", a spus Toader.

PSD a decis miercuri, în şedinţa Comitetului Executiv, retragerea sprijinului politic al ministrului Tudorel Toader.

Liviu Dragnea, care a declarat în mod repetat că este nemulţumit de activitatea lui Toader, a anunţat şi lista de nerealizări care a dus la decizia din CEx: 'Astăzi, în CEx, s-au exprimat din păcate foarte multe nemulţumiri la adresa dl Toader. Un om pe care eu personal îl respect şi l-am sprijinit în toţi aceşti doi ani. Dar s-a acumulat foarte multă nemulţumire din două motive. Şi anume nemulţumirile şi supărările miniştrilor că se tot întârzia avizarea la MJ şi doamna premier a trebuit să intervină. Şi faptul că s-a discutat despre iniţierea unor OUG fără să facă nimic, lungind discuţiile trei, patru luni de zile. Astea au fost discuţiile şi de aceea suntem azi aici. A fost o decizie politică", a declarat Livi Dragnea, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional PSD.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9126
Diferență: -0,1646
Ieri: 4.9207
Azi: 4.6804
Diferență: 0,1669
Ieri: 4.6726
Azi: 5.6911
Diferență: -0,467
Ieri: 5.7178
Azi: 4.9667
Diferență: -0,4729
Ieri: 4.9903